Knud Brix

 

Jeg har spillet pop & rock siden de glade Hit-House tider, men det hele startede således:
Jeg blev født i en meget ung alder i 1950 og startede livet som søn af to folkeskolelærere. Det er jeg næsten vokset fra i dag.


De første mange år skete der ikke meget. Jeg lærte grundlæggende ting som at gå, spise, læse, skændes med mine brødre (ja der er to mere af min slags -begge offentlig ansatte-  så det gik trods alt godt for en ud af tre - det er da meget pænt. ) og andre trivialliteter som man jo skal igennem som barn, men så skete der pludselig noget epokegørende, idet jeg fik min første guitar i en alder af 13 år, og begyndte at lære de første akkorder.

Min første oplevelse med elektriske guitarer var da jeg så et band der hed Swinging Bandits i det lokale forsamlingshus. Bandet bestod af 4 af mine skolekamerater, bl.a. Carsten Wind, og jeg hørte for første gang Apache, Shadoogie, osv.

Jeg begyndte at lytte til de første plader med The Shadows, og blev straks grebet af den specielle og utrolig flotte guitarlyd fra Hank Marvin, og  satte mig for at lære at spille på samme måde. Efter mange timer, dage og måneders øvning mestrede jeg de fleste numre fra The shadows’ omfattende repertoire.

Snart kom der andre orkestre på banen, som f. eks. The Beatles, Roling Stones, The Beach Boys, The Hollies og mange andre, og jeg begyndte at spille tidens pop & rock i forskellige orkestre op igennem 60’erne.

Efter en aften at have set Andreas Segovia på tv, blev jeg meget betaget af den smukke klang i den klassiske guitar, og Segovias virtuose behandling af instrumentet. Jeg  besluttede mig for at lære at beherske den klassiske side af guitaren. Efter nogle års ihærdig træning,  lykkedes det mig at blive en nogenlunde habil klassisk guitarist, med en forkærlighed for barrok -og renæssance musik, men også den spansk-inspirerede side af musikken har min store interesse.

I 17 år ernærer jeg mig som handelsskolelærer intil jeg stoppede i foråret 2010 og gik på pension.  

I dag bruger jeg tiden på min dejlige familie: En pragtfuld kone, 2 smukke døtre, en dejlig søn og 2 vidunderlige børnebørn. Derudover en masse tennis og ikke mindst masser af musik. 

Jeg har i 5 år spillet i bandet Moonlight Shadows, som jeg udtrådte af i september 2012.

Lyt til min seneste komposition:

 

Homage to love

 &

Vivaldis Guitarconcert